|
2023-11-15 22:18:57, szerda
|
|
|
A világon nagyon sokféle sajt létezik, és szinte minden országnak megvan az úgynevezett kedvenc sajtja, amelyet az emberek gyakran vásárolnak és fogyasztanak. Sokan nem mernek sajtot enni, mert úgy gondolják, hogy a magas zsírtartalma miatt csakis árthat az egészségnek. Ha egyszerre nem fogyasztunk a sajtból sokat, nyugodtan kerüljön néha az asztalra, merthogy rendkívül egészséges, hiszen gazdag forrása a fehérjéknek, a kalciumnak és más hasznos tápanyagoknak. A cikkben bemutatunk néhány sajtfélét és azt is megmutatjuk, milyen tápanyagokban is bővelkednek.
Olaszország az őshazája a mozzarella sajtnak, amelyet nálunk is nagyon sokan kedvelnek. Gazdag forrása a nátriumnak, illetve kalciumban is bővelkedik. Olyan baktériumokat is tartalmaz, amelyek probiotikus hatással bírnak, így a bélflóra egyensúlyának helyreállításában és fenntartásában is nagy szerepet vállalnak. A probiotikus táplálékok rendszeres fogyasztása azért is javasolt, mivel nagy szerepük van az immunrendszer megerősítésében, amely ezáltal hatékonyabban képes megküzdeni a kórokozókkal és a fertőzésekkel szemben.
Görögország ,,nemzeti sajtja" nem más, mint a feta sajt. A feta sajt is bővelkedik nátriumban és kalciumban, amellett hogy linolsavat is tartalmaz. A linolsavnak pedig aktív szerepe lehet a testsúlycsökkenésben, így ha éppen fogyókúrázunk, akkor a salátánk tetejét nyugodt szívvel megszórhatjuk kockára vágott fetasajt-darabkákkal.
Szintén Olaszországból indult hódító útjára a ricotta sajt. Ez a sajt szinte az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, amelyekre a szervezetünknek oly nagy szüksége van. A sajt tejsavóban is bővelkedik. A tejsavónak nagyon sok egészségügyi előnye létezik, többek között szerepe van a vérnyomás szabályozásában, a koleszterinszint csökkentésében és még az izomnövekedést is megtámogatja.
A parmezán sajtban is van kalcium, de kiemelkedő a foszfortartalma is. A foszfor a kalciummal karöltve igen fontos szerepet vállal a csontok egészségének fenntartásában és a csontképződésben. A parmezán sajtnak alacsony a laktóztartalma, így azok is fogyaszthatnak ebből a sajtból egy keveset, akik laktózintoleranciában szenvednek.
Az egyik legegészségesebb sajt a kecskesajt. Sokan csak nehezen emésztik meg a sajtokat, de a kecskesajt általában nem okoz ilyen problémákat. Ennek a sajtnak is alacsony a laktóztartalma.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: koleszterinszint, legegészségesebb, csontképződésben, megerősítésében, szervezetünknek, foszfortartalma, szabályozásában, izomnövekedést, laktóztartalma, csökkentésében, olaszországból, fenntartásában, fogyaszthatnak, megszórhatjuk, fertőzésekkel, fogyókúrázunk, immunrendszer, tápanyagoknak, tápanyagokban, baktériumokat, egyensúlyának, hatékonyabban, esszenciális, kórokozókkal, zsírtartalma, megtámogatja, fogyasztanak, egészségének, egészségügyi, fogyasztása, probiotikus, úgynevezett, görögország, fehérjéknek, fogyasztunk, problémákat, világon nagyon, úgynevezett kedvenc, emberek gyakran, magas zsírtartalma, sajtból sokat, cikkben bemutatunk, mozzarella sajtnak, bélflóra egyensúlyának, probiotikus táplálékok, immunrendszer megerősítésében, fertőzésekkel szemben, feta sajt, linolsavnak pedig, salátánk tetejét, ricotta sajt, sajt szinte, Szintén Olaszországból,
|
|
|
|
világon nagyon, úgynevezett kedvenc, emberek gyakran, magas zsírtartalma, sajtból sokat, cikkben bemutatunk, mozzarella sajtnak, bélflóra egyensúlyának, probiotikus táplálékok, immunrendszer megerősítésében, fertőzésekkel szemben, feta sajt, linolsavnak pedig, salátánk tetejét, ricotta sajt, sajt szinte, összes esszenciális, sajt tejsavóban, tejsavónak nagyon, vérnyomás szabályozásában, koleszterinszint csökkentésében, parmezán sajtban, kalciummal karöltve, csontok egészségének, parmezán sajtnak, egyik legegészségesebb, kecskesajt általában, koleszterinszint, legegészségesebb, csontképződésben, megerősítésében, szervezetünknek, foszfortartalma, szabályozásában, izomnövekedést, laktóztartalma, csökkentésében, olaszországból, fenntartásában, fogyaszthatnak, megszórhatjuk, fertőzésekkel, fogyókúrázunk, immunrendszer, tápanyagoknak, tápanyagokban, baktériumokat, egyensúlyának, hatékonyabban, esszenciális, kórokozókkal, zsírtartalma, megtámogatja, fogyasztanak, egészségének, egészségügyi, fogyasztása, probiotikus, úgynevezett, görögország, fehérjéknek, fogyasztunk, problémákat, linolsavnak, bővelkednek, egészségnek, megmutatjuk, tartalmazza, darabkákkal, olaszország, bővelkedik, mozzarella, szenvednek, kecskesajt, kalciumban, nátriumnak, kiemelkedő, linolsavat, tejsavónak, tejsavóban, nátriumban, rendszeres, kalciummal, aminosavat, megküzdeni, táplálékok, egészséges, bemutatunk, kalciumnak, vásárolnak, rendkívül, tartalmaz, országnak, vérnyomás, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2173
- e Hét: 27064
- e Hónap: 58550
- e Év: 263251
|
|
|